Tekirdağ Manşet Gazetesi

“DESTANLARIN DANSI YÜZYILIN DANSI’’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Marmaraereğlisi Belediyesi “Destanların Dansı Yüzyılın Destanı” adlı tiyatral dans gösterisi ile muhteşem bir geceye imza attı. Unutulmaz gecede, sanatseverler karanlıktan aydınlığa, erenlerden ozanlara, ağıtlardan manilere, zaferlerden destanlara uzanan esrarengiz bir yolculuğa çıktı.
Nuh Tufanı’ndan Karabağ’a
Muhteşem kostümleri, zengin kadrosu ile Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan geniş coğrafyada halkların kültürlerinin sahneye taşındığı program, izleyenlere görsel bir şölen sundu. Dede Korkut’un gözünden, Nuh Tufanı, Nevruz Bayramı, Boğaçhan Destanı, Tomris Hatun, Nizami Gencevi ile Mevlana, Leyla ile Mecnun, Alpaslan, Cevanşir, Çanakkale Destanı, Kafkas İslam Ordusu, Atatürk ve Haydar Aliyev, Ayrılık, Mehmet Akif Ersoy ile Ahmet Cevat, Hari Bülbül ve Karabağ’ın tekrar Türk yurduna kazandırılması konularının işlendiği muhteşem program büyük beğeni topladı. Muhteşem gecenin sonunda izleyiciler sanatçıları ayakta alkışladı.
‘’Tarihin derinliklerine uzanan bir yolculuğa çıktık’’
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, konserin ardından yaptığı konuşmada bu gece ortaya konan muhteşem eser ile tarihin derinliklerine uzanan bir yolculuğa çıktıklarını söyledi. Başkan Hikmet Ata; ‘’Binlerce yıllık tarihimizi; Türk toplumunun kültürel zenginlikleriyle harmanlayarak dans gösterileriyle anlatan, erenlerden ozanlara, ağıtlardan manilere, zaferlerden destanlara, acılardan sevinçlere kadar uzanan destansı bir yolculuğa çıktık. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan geniş coğrafyada yaşayan halkların kültürlerini; zengin kadrosu ile sahneye taşıyan, Alagöz Kültür Sanat ekibine ve bizlere bu güzel akşamda eşlik eden tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata program sonunda Genel Sanat Yönetmeni Serhat Turak’a ve organizasyonda emeği geçenlere, Marmaraereğlisi Belediyesi kursiyerlerin el emeği eserlerinden olan çini tabak hediye etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.