Tekirdağ Manşet Gazetesi

Hayatımın Denetimi Elimde Projesinin 2.Dönem Uygulama Protokolü İmzalandı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kadın ve Demokrasi Derneği Tekirdağ İl Temsilciliği(KADEM), Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Hayatımın Denetimi Elimde” projesinin 2.dönem uygulama protokolü Tekirdağ’da imzalandı.
Tekirdağ Adliyesi’nde gerçekleşen imza törenine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, KADEM Tekirdağ Temsilcisi Zeynep Şahin, davetliler ve basın mensupları katıldı. Törenin hemen başında KADEM Tekirdağ il temsilciliği tarafından uygulaması yapılan Hayatımın Denetimi Elimde projesinin birinci dönem uygulaması ve sonuçları hakkında katılımcılara İl Temsilcisi Zeynep Şahin bilgi verdi. Şahin şunları söyledi:” Denetimli serbestlik tedbiri almış kadın yükümlülerin topluma kazandırılmasının amaçlandığı proje sayesinde Tekirdağ ilinde, bu güne kadar tekstil, gıda ve hizmet sektörü gibi farklı iş alanlarında tedbir süreci devam eden kadınların yarısından fazlasına istihdam sağlandı. Denetimli Serbestlik altındaki kadın yükümlülerin bir meslek sahibi olmamaları ya da mesleki yeterliliklerinin bulunmayışı onları toplumda dezavantajlı konuma düşürmektedir. Bu da onların sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonda güçlüklerle karşılaşmalarına neden olmaktadır. Kadın yükümlülerin toplumsal hayata uyum noktasında karşılaştıkları sorunları en aza indirmek amacıyla uygulamaya geçilen “Hayatımın Denetimi Elimde” projesiyle, yükümlülerin 24 aylık bir program çerçevesinde istihdam ve eğitim süreci planlandı ve projenin ilk etabı sonunda çalışma ilk meyvelerini verdi.
Proje kapsamında, KADEM Tekirdağ Temsilciliği tarafından alanında uzman isimler tarafından katılımcılara, “Kendini Tanıma”, “Düşüncelerini Anlama ve Yönetme”, “Duygularını Fark Etme ve Zor Duygularla Başa Çıkma”, “Kendine ve Başkalarına Karşı Nezaketli İletişim”, “Kendi Geleceğini Kurma ve Gelişen İnsan Olma”, “Kadın Yasal Haklar Eğitimi”, “Sosyal Haklar ve Kamuya Erişim Eğitimi”, “Aile İçi İlişkiler ve İletişim”, “Hijyen Eğitimi”, “Kadın Sağlığı” gibi başlıklar altında eğitimler verildi. Ayrıca İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, meslek edinmek ya da çalışmak isteyen kursiyerlere istihdama yönelik olarak mesleki eğitim kurslarına ve işbaşı eğitim programlarına başvuruları alınıp katılımları sağlandı. 11 Organize Sanayi Bölgesi ve 4 adet Ticaret ve Sanayi Odasıyla görüşülerek denetimli serbestlik altındaki kadınlar uygun olan pozisyonlara yönlendirildi. Proje sayesinde bu güne kadar tekstil, gıda ve hizmet sektörü gibi farklı iş alanlarında tedbir süreci devam eden kadınların yarısından fazlasına istihdam sağlandı. “Hayatımın Denetimi Elimde” projesine katılan kadın yükümlüler aile ekonomisine katkıda bulunmalarından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirmektedir. Kadınlara mesleki eğitim ve istihdam imkanları sunarak, kadın bazlı mükerrer suçların önüne geçerek, kadın yükümlülerin topluma entegrasyonu konusunda farkındalık oluşturularak yaşam kalitelerinin arttırılmasının hedeflendiği iki yılı kapsayan sosyal sorumluluk projesi pandemi nedeniyle ikinci etabına ara verdi. Proje sonunda %51’lik oranla istihdam sağlanmıştır.”
Protokolün imzasından önce söz alan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül projenin denetimli serbestlikten yararlanan kadın yükümlülerin hayatlarında önemli değişiklilere neden olduğunu söyledi. Gül, iki yıl önce çalışmaya başlayan yükümlülerin hayata tutunduklarını ve çalışmaya devam ettiklerine vurgu yaptı. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de projenin önemli bir boşluğu doldurduğunu ve kurumu adına böylesine anlamlı bir projeye destek vermekten mutlu olduğunu dile getirdi. Bugüne kadar farklı projeler ile hükümlü ve yükümlülerin meslek sahibi olmaları hususunda destek olduklarını söyleyen Şahin, hayata kattığımız her can bizim için ve toplum için bir kazançtır dedi.
Konuşmaların ardından Hayatımın Denetimi Elimde projesinin 2.dönem uygulama protokolü ilgili kurumların katılımı ile imzalandı. İkinci dönemi 24 Kasım 2022’de başlayacak proje kapsamında 146 kadın daha eğitim ve meslek danışmanlığı hizmeti alacak. 100 kadına ise mesleki eğitim verilecek. Projenin ikinci dönemi 24 Kasım 2024 tarihinde son bulacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.