Tekirdağ Manşet Gazetesi

Tekirdağ’ın başarı seviyesi düştü

Tekirdağ İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya LGS ve YKS sınavları sonuçlarına göre Tekirdağ’ın başarısın daha da düştüğünü söyledi.
2022-2023 Eğitim – Öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Tekirdağ İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, il başkanlığında basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına partinin Eğitim komisyonu üyeleri de katıldı.

Tekirdağ’ın eğitimdeki başarısızlığını verilerle gözler önüne seren Alkaya, derslik ihtiyacı ve okulların depremsellik sorunları gibi bir dizi sorunla yeni dönemin başlayacağını vurguladı.
Bu sorunlara Milli Eğitim Bakanlığı ve Tekirdağ İl Müdürlüğünün kayıtsız kaldığını da ifade eden Alkaya, şunları kaydetti;” Geleceğimiz olan yeni nesillerimizin bilimin ışığında, çağdaş, Atatürkçü ve Milli değerlere sahip bireyler olarak yetiştirilmeleri, Partimizin öncelikle önem verdiği konuların başında gelmektedir. Bu nedenle Eğitim alanındaki her gelişme dikkatimizi çekmekte, olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendirmekteyiz. Ancak ne var ki, Ekonomi, Sağlık, Enerji, Dış İlişkiler alanlarında olduğu gibi maalesef Eğitim de, son 20 yılın iktidarı tarafından dışlanmış, çağ dışı uygulamalara sahne olmuş, gerçek amacından saptırılmıştır. 2020 yılında baş gösteren pandemi sürecinde ise eğitim alanındaki tüm eksikler, yapılan hatalı uygulamalar sonucu ne yazık ki eğitim-öğretim sürecini tamamlayamamış kayıp nesiller ortaya çıkmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt çapındaki beceriksizliği ve “-mış” gibi ortaya koyduğu ( örnek verecek olursak, yeterli ve sağlıklı bir internet erişim ağının olmadığı ve bilgisayar, hatta televizyona erişemeyen milyonlarca çocuğun bulunduğu ülkemizde EBA temelli uzaktan eğitim modeli gibi) uygulamalardan İlimiz de nasibini almıştır. Özellikle gelir düzeyi düşük veya kalabalık ailelerin çocukları bu uygulamalardan olumsuz etkilenmişlerdir. Hatırlanacağı üzere İYİ Parti İl Başkanlığı olarak, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı başlamadan bu konuyu özellikle ele almış ve görülen aksaklıkları çözüm önerilerimizle birlikte, değerli basınımız aracılığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne iletmiştik. Bununla da kalmayıp, pandemi döneminde başlatılan okul binası tadilat ve yıkımları konusundaki endişelerimizi yine yetkililerle paylaşmış, ortaya çıkan sorunlara ne gibi önlemler aldıklarını sormuştuk.
Ne var ki; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, soru ve önerilerimiz karşısında sessiz kalmış, aradığımız cevaplar için bizlere Milli Eğitim Bakanlığı’nı adres göstermişti. Oysa, özellikle iç göçlere bağlı olarak nüfusu artan ilçelerimiz başta olmak üzere ortaya çıkan derslik ihtiyacı için acil çözümler gerekirken, olası deprem bahanesi ile okulların tadilata alınması, hatta bazılarının yıkılması sorunları daha da arttırmıştır. Öyle ki; okulların birleştirilmesiyle hem pandeminin yayılma riski yükseltilmiş, hem de eğitim ve öğretimin kalitesi düşürülmüştür. Bu olumsuzlukların sonucu olarak da, LGS ve YKS sınavları sonucunda iller arası sıralamadaki yerimiz hiç de hak etmediğimiz seviyelere düşmüştür.(2021 LGS iller sıralamasında 40. Olan Tekirdağ, 2021 YKS sonuçlarına göre de 63. Sırada yer almıştır). Demek ki bu dönemde il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün derdi, hedefi başarı oranını arttırmak olmamıştır. Oysa, yapılması elzem! tadilat ve yıkımlar en azından evde eğitim sırasında tamamlanmış olsaydı belki de eğitim bu kadar olumsuz etkilenmeyecekti.”

İl Başkanı Alkaya ayrıca Milli Eğitim Müdürüne şu soruları da yöneltti;”

1- Yeni Eğitim-Öğretim yılında, yıkılan ya da tadilata alınan okullarımızın kaçı ve hangileri faaliyete geçebilecektir?
2-Özellikle yoğun iç göç alan Çorlu, Çerkezköy, Ergene ve Kapaklı İlçelerimizde ortaya çıkan yeni derslik ihtiyacının (Her yıl yaklaşık 300 derslik) ne kadarı karşılanabilmiştir?
3- Tüm okullarımızın temel sorunlarından biri olan Öğretmen açıkları kadrolu öğretmenlerle kapatılabilmiş midir?
4- Öncelikle insan sağlığı düşünüldüğünde, okullarımız her türlü salgın hastalığa açık mekanlardır. Bu durumda sağlıklı bir ortam oluşturabilmenin yolu, okullarda yeterli hizmet elemanı bulundurulması ve temizlik maddelerinin kullanımıyla mümkündür. Okullarımızda ihtiyaç kadar kadrolu hizmetli alımı sağlanmış mıdır? Aynı zamanda sabun, dezenfektan gibi temizlik ürünleri temin edilmiş midir?
5- Öğrenci ve Öğretmenlerimiz her türlü saldırı ve tehditden uzak tutulmalıdır. Okullarda huzurun sağlanmasında Güvenlik Elemanlarının önemi büyüktür. Hiçbir ayrım yapılmadan tüm okullarımıza Güvenlik Elemanı alınmış mıdır?
6-Okullar iş güvenliği açısından oldukça riskli alanlardır. Bu bakımdan okullarda tamir ve bakımları zamanında ve profesyonelce yapacak teknik elemanlara da ihtiyaç vardır. Yine hiçbir ayrım yapmadan, tüm okullarımıza Teknik Eleman alımı yapılmış mıdır?
Bunlar sadece merakımızı cezbeden sorular olarak görülmemelidir. Zira okullarda yüzlerce hatta binlerce can bir arada bulunmaktadır. Her birinin sağlığını, güvenliğini düşünmek, başta Milli Eğitim yetkililerinin olmak üzere hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Aynı zamanda temizliği ve huzuru sağlanmış, öğretmenleri tamamlanmış ve eğitim adına tüm donatıları yerine getirilmiş bir okulda öğrenim gören öğrenciler daha iyi motive olarak başarılı olacaklardır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncelikle bu konularda yapılan hazırlıkları bize ve kamuoyuna bir an önce açıklamalıdır. Heyecanla okullarının açılmasını bekleyen öğrenci ve velilerin buna hakları olduğunu düşünüyorum. “

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.