Tekirdağ Manşet Gazetesi

Tekirdağ’da Meslek Lisesinden TOGG’a Uzanan Bir Başarı Hikâyesi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “genç istihdamı teması” faaliyetleri kapsamında Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir panel düzenlendi. Panelde okulun eski mezunu olan ve kariyerinde başarı elde etmiş isimler ile öğrenciler bir araya geldi.
1992 mezunu ve şu an Tekirdağ Vali Yardımcısı olan Murat Eren, 1989 mezunu ve şu an Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Mümin Şahin ve 1959 mezunu olan Yıldız Kalıp A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Yıldız panelde konuşmacı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü ise Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin üstlendi. Genel Sekreter Şahin, il milli eğitim müdürlükleriyle farklı projeler yürüttüklerini; Ajansın 2010 yılından bu yana Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerindeki mesleki liselerinin hazırladığı 17 projeye 5,5 milyon TL destek sağladığını belirtti ve konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022-2023 yıllarında genç istihdamının artırılmasına yönelik faaliyetler yürütülmesi hususunda kalkınma ajanslarına görev verdi. Bu kapsamda Ajans olarak 2022 yılı içerisinde 22 farklı mesleki beceri geliştirme eğitim ve etkinliği organize ettik ve 55 gencin istihdam edilmesini sağladık. Gençlerimizin istihdamını artıracak çalışmalara Ajans olarak devam edeceğiz. Bu çalışmaların yanı sıra bu paneli düzenledik, bugün başarı hikâyeleriyle aramızda olan panelistlerimiz bir zamanlar sizler gibi bu okulun öğrencileriydi, tüm öğrencilerimize, gençlerimize deneyimlerini aktaracaklar, tavsiyelerde bulunacaklar. Her birine panelimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum”.
Genel Sekreter Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde panelistler Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki hatıralarını, deneyimlerini ve tavsiyelerini gençlere aktardı. Etkinlikte panelist olarak yer alan Tekirdağlı Yıldız Kalıp A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Yıldız’ın başarı hikâyesi ise dinleyenleri duygulandırdı. Yıldız Kalıp’ın 1969 yılında kendisi tarafından Topkapı Gümüşsuyu’nda küçük bir atölye olarak kurulduğunu, bugün ise 80 beyaz ve 420 mavi yaka olmak üzere toplamda 500 kişilik kadrosu ile büyük ölçekli bir sanayi kuruluşuna dönüştüğünü ifade eden Yıldız, TOGG ile Mercedes’e kalıp ve parça üretimi yapmakta olduklarını belirtti ve gençlere başarının sırrını şu şekilde özetledi: “Çok çalışmak ve dürüst olmak”. Konuşmalar ardından panelistler öğrencilerin soruları yanıtladı. Etkinlik plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.