Tekirdağ Manşet Gazetesi

SİVİL TOPLUM KURUŞLARI EYLEME HAZIR

Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Sözcüsü Muzaffer Doğan, Yat Limanı C Port Limanı ve Asya Port Limanın halkın ahalinde olan çalışmalar yapıldığını ve bunun önüne geçmek için her türlü eylem yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Mimarlar Mühendisler Odası Başkanı, Tekirdağ Tabibler Odası Başkanı Tekirdağ Kent Konseyi, KESK, Kamu-İş ve Barolar Birliği olmak üzere Süleymanpaşa da faaliyet gösteren yaklaşık 40 Sivil Toplum Kuruluşu Yat, C Port ve Asya Port limanları ile ilgili açıklama yaptı.
Sivil Toplum Birliği adına konuşan Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Sözcüsü Muzaffer Doğan, bu birlikteliğin Daha önce birçok konu üzerine bir araya geldiğini söyledi.
Yat, C Port ve Asya Port Limanlarının sahil bandı için üç büyük tehlike oluşturduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti;” Sahilde 3 sıkıntımız var. Sahilde büyük bir tehlike geliyor. Bunlar Yat Limanı C Port Limanı ve Asya Port Limanın halkın ahalinde olan çalışmaları var.Yat Limanını alan şirket bu Yat Limanını eski İskeleye kadar genişletmek istiyor. Limanın genişlemesi demek sahilin halka kapanması demektir. Genişletme çabasının yanında Yat Limanını alan şirket bu alanda dolgu da yapmak istiyor. Dolgu alanının binde 8’ine inşaat yapabiliyor. Şirkette o alanı ne kadar genişletebilirse o kadar yatırım yapacaklarını hesabını yapıyor. Buraya Tekira gibi bir alış veriş merkezi yapmayı düşünüyor. Tekira’nın 93 dükkanı varken yeni şirket ise tasarladığı alış vermezinde 78 iş yeri olan bir alış veriş merkezi yapmak istiyor. Bunun yanında projelerinde bir de otel inşaatı var. biz bu niyete baktığımızda yat limanını alan şirketin, Yat Limanını onarayım, modernize edeyim diye bir derdi yok. Şirket yat limanını bir maske yapıp arka tarafta ticari alanlarını kurmak istiyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Bu kabul edilirse halkımız sahil yolu ile ilişkisi kesilecek. Biz bunu kabul edersek bugünümüze ve geleceğimize kötülük yapmış oluruz. Mümkün olan her türlü eylemi girişimi yapmaya hazırız. Bu konuda kararlıyız.”
“Süleymanpaşa İçin Talihsizliktir”
C Port Liman bölgesinin ise dolgu ile doldurulmak istendiğini de ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü;”C Port Liman alanında doldurulması gündeme geldi. C Port aldığı izinle 110 bin Mt2’lik bir alanı doldurmak istiyor. C Port bu alanlarda, dökme, boşaltma ve yükleme gibi alanlarda kullanacak. C Port’un en büyük karı Kimyasal Tanklar kurarak bir şirket oluşturmak istiyor. 36 tane Tank çiftliği kurulması amaçlanıyor. Bu kurulacak tank çiftliğinde tankların yüksekliği 16 metre olacak. Bu çiftlik kurulduğunda öncelikle o bölgede yaşayan insanlar Denizi göremeyecekler. Likit kimyasalların denize boşalması halinde denizimiz büyük zarar görecek. Deniz şu anda yeni bir arıtma dönemi yaşıyor. Kirlenme bu yolla devam edecek. Patlaması gibi hallerde Süleymanpaşa’ya büyük zarar verecek. Fay hattı bize çok yakındır. Deprem ile oluşacak bir tehlikede bu alan yerler bir olacaktır. Yerle bir olduktan sonra denize yayılan kimyasallar Denizimizi 40-50 yıl kullanılamaz hale getirecektir. Gölcük sahilinde yapılan düzenlemeleri deprem hepsini geri aldı. Depreminde bu özelliği hatırlamak lazım. Bu kadar dolgunun yapılması Süleymanpaşa için talihsizliktir. Buna şiddetle karşıyız. Yapacağımız görüşmelerle bu doldu alanının hala hazırda durdurulması için ÇET raporuna itiraz ettik. Bu işte siyasilerimizin büyük çoğulunun da bu iş aklına yatmıyor. Biz tüm siyasileri bir araya toplayabileceğimizi oradan olumlu bir sonuç çıkacağını tahmin ediyoruz.”
“Süleymanpaşa Turizm ve Kültür kenti olmalı”
Süleymanpaşa ilçesinin Turizm ve Kültür kenti olması için mücadele ettiklerini de ifade eden Doğan;”Asya Port’un kuruluş felsefesi çevreye zarar vermeden konteynır limanı olarak kuruldu. Şu anda Asya Port limanı dökme yük alanı ve kimyasal depolar kurarak hızla şehrin içine genişlemek istiyor. Biz Turizm ve Kültür kenti olmaya çalışıyoruz. Biz sahillerimizi açmak istiyoruz. Diğer taraftan da rastgele bir sanayiyi yersiz bir zamansız bir şekilde doldurursak sahili Çırçır tepesinde seyrederiz. Bu haksızlıktır. Bizim güvenliğimizi, sağlımızı tehdit edici adımların karşısındayız. Biz Süleymanpaşa’nın sanayi kenti olmasını istemiyoruz. Biz Süleymanpaşa’nın Turizm kenti olmasını istiyoruz. Yerli turistin yada Çevredeki turistlerin buraya gelmesi için denize yakın alanlar oluşturmamız lazım. Biz Değirmenaltına kadar bu alanın açılmasını istedik. Biz daha önce yaptığımız araştırmada Çevre ilçelerde yaşayan insanlar Süleymanpaşa’yı tercih etmiyorlar. Biz onların Süleymapaşa’yı tercih edecek çalışmalar yapmak zorundayız. ” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.