Tekirdağ Manşet Gazetesi

Ses Getiren Proje Tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ‘ Mesleki Eğitime güç ver, İstihdama Yön Ver’ projesi tamamlandı. Özellikle Yenilenebilir Enerji ile ilgili proje göz doldurdu. Program COVİD-19 karşı alınan önlemler herkese örnek oldu.
Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ‘ Mesleki Eğitime güç ver, İstihdama Yön Ver’ projesi ile ilgili tören yapıldı.
Törende konuşan Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çakal, okulu en üst düzeye çalışmak için mücadele ettiklerini söyledi.
Okulun kalitesinin üst düzeyde olduğunu da ifade eden Çakal, şunları kaydetti;” Okulumuzu, mevcut durumundan daha üst düzeylere taşımak için olanca gücümüzle çalışmaktayız. Bizim farkımız verdiğimiz meslek eğitiminin kalitesidir. Ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde mesleki ve teknik eğitimin rolü büyüktür. Bizde bu bilinçle hareket ediyor ve en kaliteli meslek eğitimini verme ve öğrencilerimizi en iyi düzeyde mesleğe hazırlama yolunda olanca gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda; okulumuzda verdiğimiz mesleki ve teknik eğitimin kalitesini daha da artırmak için çeşitli proje çalışmalarımız olmaktadır. Bunlardan biride, Trakya Kalkınma Ajansının 2019 Yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çağrı döneminde hazırlanan “Mesleki Eğitime Güç Ver, İstihdama Yön Ver” Projesidir. Projemizde özellikle yenilenebilir enerji teknolojileri ve mobilya iç mekân tasarımı alanlarına öncelik ve ağırlık verdik. Yaptığımız araştırmada, ilimizde potansiyeli değerlendirmeye yönelik yapılan yatırımlar arasında, enerji sektörüne yönelik yatırımların yer aldığını ve ağaç ürünleri imalatının, mevcut sanayi sektörleri dağılımı içerisinde %1 gibi bir oranda olduğunu belirledik. Ülkemizde artan yenilenebilir enerji çalışmaları ve mobilya sektöründeki gelişmeler nedeni ile bu sektörlerin nitelikli eleman ihtiyacının olduğunu ve bu ihtiyacın giderek artığını tespit ettik. Bu amaçla hazırladığımız yaklaşık 431 bin Türk Lirası bütçeli projemiz, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul gördü ve onaylandı. 2019 yılının Eylül ayında başlayan proje çalışmamız bugün itibarıyla tamamlanacak ve inşallah proje kapsamında, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi için kazandırdığımız, yeni donatım malzemelerinin, eğitim ortamlarının ve atölyelerin bugün açılışı yapılarak hayata geçirilecektir”
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise Tekirdağ il genelinde 12 okulu Trakya Kalınma Ajansından 5 Milyon TL’lik yatırım aldığını ifade ederek; “Trakya Kalınma Ajansı Milli Eğitime ciddi bir alt yapı desteği sundu. Mesleki eğitimi ileri düzeye taşımak için mücadele ediyoruz. Tekirdağ’da ciddi bir sanayi alt yapısı var. Çok sayıda OSB ve bunların içerisinde önemli firmalar var. Yetişmiş iş gücüne aranan elemanlara sektörün ciddi ihtiyacı var. Bunların yetişeceği yerler Mesleki Teknik Okullarıdır” dedi.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise Projenin Amacı hakkında bilgi vererek;” Tekirdağ ilinde mesleki eğitim kalitesinin arttırılarak imalat sanayi firmalarının talep ettiği nitelikli iş gücünün sağlanmasına ve imalat sanayinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda proje ile birlikte öğrencilerin mesleki yetkinliğini arttırabileceği Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Yenilenebilir Enerji Alanında çağın ihtiyaçlarına uygun teknolojik birer atölye ve yenilenebilir enerji örneği olacak bir uygulama alanı kurulumunun yapılması hedeflenmiştir. Proje Kapsamında; Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Mobilya ve İç Tasarım Alanında yer alan atölye için sanayide kullanılan ve öğrencilerin imalat sanayisindeki becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak Çoklu Delik Makinesi, CNC Router ve Lazer Kesim makinesi temin edilerek dışarıdan gelen mobilya imalatı taleplerinin okul bünyesinde karşılanabilme düzeyi arttırılmıştır. Yenilenebilir Enerji Alanı atölyesine ise öğrencilerin ülkemizde kullanılan yenilenebilir enerji kaynaklarından Rüzgar ve Güneş Enerjisi Sistemlerinin çalışma prensiplerini uygulayarak öğrenebileceği eğitim setleri ve iş tezgahları temin edilmiş ve ilgili atölyenin çağın gereklerine göre modernize edilmesi sağlanmıştır. Aynı zamanda okul bahçesine kurulan 5 kw gücünde GES sistemi ile üretilen elektrik sayesinde bahçe lambalarının aydınlatılması ve diğer okullara bu alanda öncülük edilmesi sağlanmıştır” şeklinde konuştu.
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin ise, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin çok kaliteli bir eğitim verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti;” Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ben mezun olmuştum. Bu okuldan mezun olduğum için gururluyum. Burada gördüğüm atölye derslerinde gördüğüm eğitimi Üniversite de pratik olarak görmedim. Burada olan Rüzgar tribünü bizim fakültemizde bu kadar modern değil. Bizim dönemimizde tamamen klasik tezgahlarda görüyorduk. CNN’lerin alınmasından da gurur duyuyorum. “
Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ise Trakya Kalkınma Ajansının bu proje için büyük bir çaba sarf ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Meslek Liseleri için ‘Ara Eleman’ yetiştiren okullar olarak söylenir. Ancak Meslek Liseleri aranan elaman yetiştirmesi gerekiyor. Artık biz Ara Elaman kavramını lügatımızdan çıkartarak Mezun olan öğrencileri Ana eleman olarak görmeliyiz”
Konuşmaların ardından Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanı Mobilya iç Mekan Tasarım alalının kurdelalarını Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksel Karaevli ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla birlikte kesti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.