Tekirdağ Manşet Gazetesi

Sayın Tekirdağ Valimize Açık Mektup

Giray Özer

E-Ticaret ve işletme danışmanı, Uluslararası ve Yerel Teknoloji şirketlerinde İş Geliştirme Müdürlüğü, ABD’de Microsoft Sistem Mühendisliği kariyeri yanısıra Çoluk, çocuk ve torun sahibidir. Şair, amatör müzisyen, eski Galatasaray’lı Basketbolcu, Kabataş Erkek Lisesi, İktisat Mezunu ve halen Felsefe 2. Sınıf öğrencisidir.

Tekirdağ’ımızın büyük bir sosyo-kültürel problemi var. Tekirdağ il sınırları dahilinde yerel esnaf’tan ürettiği veya sattığı ürünler ile ürettiği hizmetler yerel halk ve zincir şirketler tarafından satın alınmıyor. Ancak size bir önerimiz var ve bunu ancak sizin gerçekleştirebileceğinize inanıyorum.
Bir dizi toplantılar düzenleyerek, yerel üretim malların satışını teşvik edebilir ve bunu organize edebilirsiniz. Yaparsanız siz yaparsınız çünkü yerel STK’lar, yerel kamu yönetiminde çalışanlar gittikçe “Yerli ve Milli” vizyonlarından uzaklaşıyorlar. Ticaret Odası, Belediyeler, Dernekler, ve diğer odalar başta olmak üzere oluşturulacak bir koordinasyon komitesi eşliğinde bunu hep birlikte ve halkın da desteği ile başarabiliriz.
Kısaca buradaki amaç; yerel üretim mallarının vergi matrahında %10 arttırılması ki, bu da aslında vergi politikaları ile uyum sağlıyor. Bilindik zincir marketlerde örneğin “TEKİRDAĞ REYONU” konsepti kurulabilir. Giyim mağazaları, yerel tekstil ürünleri için raf ayırabilir. Özellikle AVM’lerden yere markalar için uygun fiyatlı “yerel üretici mağaza” kotası talep edilebilir. Tabii ki bu inşaat dahil tüm sektörlere yayılabilir. Tüm bunlar, Koordinasyon Komitesi vasıtası ile sizlere periyodik olarak raporlanabilir. Maksat üreticiyi teşvik olsa da katılımcı firmaları da teşvik etmektir. Böylece her yıl elde edilen başarıları da ödüllendirerek teşvik daim kılınır.
BU başarının sosyal etkisi de zincirleme olarak gelişecektir. Ciro artacak, kar artacak, dolayısı ile refah artacaktır. Eğitim birimleri ile çocuklara da seslenerek, onların da birgün yaşadıkları bu güzel memlekette üretim yapan bireyler olmalarını özendirebiliriz.
Bu proje ile, karamsar günler yaşayan esnafa ve üreticiye her gün işyerlerini erkenden açmak için bir umut vereceksiniz. Sonuçta bu bir kredi finans desteği değil. Bu tamamiyle özümüze dönmemizi sağlayacak bir teşvik. Umut varsa sebep vardır ve her sebebin bir de sonucu. Beklenti trilyonlar kazanmak gibi bir hedef değil sadece huzurlu bir memlekette huzur içinde yaşamaktır.
Sayın Valimiz, bunu siz yapabilirsiniz. Siz bizi tekrar bir araya getirebilirsiniz. Ancak çok vaktimiz yok. Bir an evvel bu projeyi değerlendirmenizi talep ediyoruz. Bize umut olmanız dileğiyle…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ