Tekirdağ Manşet Gazetesi

“2020 ‘Yİ MİLAT KABUL ETTİK”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Parti olarak Vatandaşların sorunlarının çözüm noktasında 2020 yılını Milet olarak kabul ettiklerini söyledi.

“ÖRNEK BİR ÇALIŞMA SERGİLEDİK”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, İl Başkanlığı görevi boyunca tüm kurumlara örnek gösterilecek bir çalışmaya imza attıklarını ifade ederek; “Kimseyi dışarıda bırakmayan bir model ile istişare heyetleri kurduk. Kimsenin beklemediği bir şekilde gelişimiz devam edecek. İl ve ilçede toplantılarımızı sürdüreceğiz. Heyecanımız devam ediyor. Çalışmamız tüm kurumlara örnek teşkil edecek niteliktedir. Hangi ile ne yatırım yapmışlar bize ne yapmışlar noktasında bakanlıklarımızı takip ediyoruz” dedi.

“ÖZCAN VE EKİBİNİ TAKDİR EDİYORUM”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise, çalışmalarından dolayı İl Başkanı Mestan Özcan’ı takdir ettiğini ifade ederek;” Tekirdağ İl Başkanımız Mestan Özcan ve Yönetim Kurulunun bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı takdir ediyorum. Her ay içinde birkaç sefer Tekirdağ’a gelerek buradaki yatırımların neler olması gerektiğini, Ankara’daki diyalog kapıları ile beraber bu işin nasıl süratlenebildiği örneğini çok iyi gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı,2019 yıllı çalışmalarını düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen basın Toplantısına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve il Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Basın toplantısında konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, TBMM’de 1 Ocak tarihinden itibaren 42 yasaya imza attıklarını söyledi.

Çıkarılan bu yasalar Ülkenin çıkarına olduğunu ifade eden Yel, şunları kaydetti; ”Hepimizin hayatını temel olarak etkileyen yasalara imza attık. 2019 yılında TBMM Başkan Prof.Dr. Mustafa Şentop hocamızın meclis başkan seçilmesiyle beraber bizlerinde heyecanı artmış ve geleceğe bakışımızla ilgili inancımız artmıştır. Tekirdağ olarak sesi Ankara duyulan bir il olma durumuna geldik. Artık Ankara’da tüm kapılar bize daha rahat açılmaya başlandı. Ödenekleri çok daha fazla almaya başladık. Tekirdağ hak ettiği yatırımları hızlı bir şekilde kazanmaya başladı. AK Parti iktidarlarından önce Tekirdağ 9. Sırada üretim yapan ama karşılığı olarak 60. Sırada yer alan bir ildi. Şimdi ise ilk 15 il arasında yerini alıyor. Bununda yeterli olmadığı, verdiğimizden daha fazla almamız gerektiğini düşünerek çalışmalarımıza devam ediyoruz”

“ÖZCAN ÇOK İYİ BİR ÖRNEK”

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan’ın çok iyi işlere imza attığını da ifade eden Milletvekili Yel, sözlerini şöyle sürdürdü;” Tekirdağ İl Başkanımız Mestan Özcan ve Yönetim Kurulunun bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı takdir ediyorum. Her ay içinde birkaç sefer Tekirdağ’a gelerek buradaki yatırımların neler olması gerektiğini, Ankara’daki diyalog kapıları ile beraber bu işin nasıl süratlenebildiği örneğini çok iyi gösteriyorlar. Yerel seçimlerde 12 belediyeyi almak isterdik ama kazanmış olduğumuz Süleymanpaşa, Kapalı ve Hayrabolu Belediyelerinde hızlı ve önemli hizmetler yapılmaya başlandı. İşte gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği dediğimiz AK Parti Belediyeciliğinin örneğini tüm Tekirdağ’da görülmesini isterdik. Biz yılmadan azimli bir şekilde önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz. 2023 yılında en fazla Milletvekilini kazanarak 2024 yılında da 12 Belediyenin tamamını kazanmak üzere azimli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”

“YATIRIM BEKLİYORUZ”

Tekirdağ Büyük Başkanı Kadir Albayrak’ı da eleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara’da doğal gaz çalışmalarının yapılacağı müjdesini vermiş. Hükümetimizin yapmış olduğu bu güzel çalışmaları desteklediği için teşekkür ediyoruz. Ama bunu sanki Büyükşehir’in bir çalışması gibi gösteren insanlara algı yaratma çalışması ile ilgili bir algı hastalığı var. Doğalgaz çalışmalarının tamamını Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ihalesini yapıyor. Belediyelerden sadece bu konuda kazı ruhsatı izni alınıyor. Kazı ruhsatı iznini veren belediyeler ise bu konuda parasını alıyorlar. Biz Hükümet olarak Ak Parti muhalefet ayırmadan destek veriyoruz. 1 Yıllık Büyükşehir ve TESKİ’nin bütçesi 1,5 Milyar’dır. İlçe Belediyeleriyle bu rakam 2,5 Milyar’ı buluyor. Ödenek yok lafını ben anlamıyorum. Bunu söyleyen bir insan iş bilmiyor, parayı tanımıyor, yatırım yapmayı bilmiyor demektir. Siz 10 Milyar’da verseniz vizyon sahibi değilseniz bu parayı kullanamazsınız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilk 2 yılda kullanamadıkları paralarının bazılarını geri göndermek zorunda kaldı. İş yapmayı bilen bir ekip yok. Sabah Namazında kalkıyor. Vatandaşlarımızı geziyor ama artık bunlara bizim karnımız doydu. Biz Tekirdağlılar olarak yatırım bekliyoruz. Sadece hayırlı işler demekle İyi Belediye Başkanlığı yürütülmüyor” şeklinde konuştu.

“Heyecanımız Devam Ediyor”

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, göreve geldiğindeki günden beri heyecan ve şevkle çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek;” Kimseyi dışarıda bırakmayan bir model ile istişare heyetleri kurduk. Kimsenin beklemediği bir şekilde gelişimiz devam edecek. İl ve ilçede toplantılarımız devam edecek. Heyecanımız devam ediyor. Çalışmamız tüm kurumlara örnek teşkil edecek niteliktedir. Hangi ile ne yatırım yapmışlar bize ne yapmışlar noktasında bakanlıklarımızı takip ediyoruz. Spor bakanımızla ilgili çalışma yaptık. Bunun neticesinde 153 Milyon TL’lik bir yatırım aldık. Şehir hastanemiz bitmek üzere. Hastane ile ilgili Haziran ayında açılışını yapacağız” dedi.

“Köprülü Kavşak Gerekiyor”

Yeni şehir Hastanesine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kavşak yapılması gerektiğine vurgu yapan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü;” Büyükşehir Belediye Başkanlığının bu hastane açıldıktan sonra özelikle Malkara’dan gelen hastaneye girişlerinin sağlanması için köprülü bir kavşak gerekiyor. Kavşak ile beraber yan yolların yapılması Belediyeleri ilgilendiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza üzerine düşeni yapması konusunda uyarıda bulunuyorum. Hastanemizi açmış ama yol bağlantımızı yapılması lazım. Biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”

“İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDEYİZ”

Bakanlıklar ve Resmi kurumlarla iyi ilişkiler kurduklarını da ifade eden Özcan;” Üniversitemizde ile ilişkilerimizi kuvvetli bir bağ ile yürütüyoruz. Teko park ve Tekno Kentlerle ilgili yapılması gereken çalışmalar devam ediyor. Üniversitemiz Rektörlük değiştikten sonra daha hızlı bir çalıma içerisinde olduğunu görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili olarak deprem olduktan sonra Marmara Ereğlisi, Saray, Çorlu ve Şarköy ilçemizdeki bazı okullarda zarar oluştu. Bunların yapılabilmesi için kaynak gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanlığı son 3 ayda 3-4 kez ziyaret ettik. En sonunda okullarımız tadilatı ile ilgili çalışmalar yakında başlayacak. İç İşleri ve Sanayi Kalkınma Bakanlığımız Tekirdağ’ı ziyaret etti. Bizde Ankara’da onları ziyaret ettik. Yapılması gereken işleri Ankara’da takip ettik. Çok yakın bir zamanda Tarım ve Orman Bakanımızı Tekirdağ’a davet edeceğiz. Tekirdağ ilinin tarımsal sorunlarını bir dosya haline getirip çözeceğiz” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir’i Eleştiri Bombardımanı”

Konuşmasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da eleştiren İl Başkanı Özcan, şunları kaydetti;” Büyükşehir’in yatırımları ile ilgili merak edilen birçok şey var. Bunları onlara soruyorum. 5 yıl içinde tamamlayamadığınız Büyükşehir Binasını bu dönemde tamamlayabilecek misiniz? Yoksa seçimi kaybedeceksiniz benden sonra gelen AK Parti Belediye Başkanı bu işi bitirsin mi diyeceksiniz? Süleymanpaşa Trafiğini aksatmaya, Süleymanpaşa da yaşayan Vatandaşlarımızı mağdur etmeye daha ne kadar devam edecek? Kentimizin su ürünlerinin daha iyi şartlarda dağıtılmasını ve depolanmasını amacıyla hazırlamış olduğunuz su ürünleri toptancı hali projenizi ne zaman hayata geçireceksiniz? Kentimizin otogar ihtiyacı vardır. 2018 yılında yapılmasını planladığınız otogar projesi neden hayata geçirilememiştir. Hükümet Caddesindeki yol için Vatandaşlarımızın topladığı 7 bin İmzayı görmezden neden geliyorsunuz ? Neden Hükümet Caddesini gidiş geliş yapmıyorsunuz ? Tekirdağ il Merkezi ve İlçelerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bir çok yarım projeleri bulunuyor. Bu projeler yarım kaldı? Biz AK Parti olarak halkımıza vermiş olduğumuz vaatleri her zaman gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz Gönül Belediyeciliği ile gönül koyduk. Biz halkımıza vermiş olduğumuz vaatleri gerçekleştirmek için Bakanlıklarımızın kapısını çalmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak halkımız için hiçbir ayrım yapmadan tüm kadrolarımızla devam edeceğiz. Süleymapaşa’da trafik cezalarıyla ilgili Vatandaşlarımızın mağdur olduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi altında çalışan ulaştırma ve Kordisyon Merkezi adı altında bir birim var. Bu UKOME Süleymanpaşa’da neyin nerede olduğunu, kuralın nasıl işleneceğini, hangi yolda ne kadar süratle gidebileceğini ortaya koyuyor. Bu UKOME’yi tekrar toplayalım ve tüm kuralları denetleyin.”

“Vatandaşın İstemediği Yaptırmayız”

Son günlerde gündemi meşgul eden Yat limanı hakkında da konuşan Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü;” Yat Limanı ihalesi yapıldıktan sonra Firmanın bir tasarımı olmuş. Tasarımı gördükten sonra gerek Milletvekillerimiz gerek biz, gerekse Süleymanpaşa Belediye Başkanımız olaya hemen müdahil olduk. Biz nasıl yapılması gerektiğini ifade ettik. İnsanları rahatsız etmeyecek şekilde güzel bir yatırım ile Süleymanpaşa’yı taçlandırmak istiyoruz. Orada Vatandaşın istemediği, arzu etmediği şeyleri de yaptırmayız.”

“Kongre süreci başlıyor”

Kongre sürecinin başladığını ve bu sürecin sonunda 2020 yılının bir milat olacağını da ifade eden Özcan; “2020 yılını milat olarak kabul ettik. 2020 yılı bu memleketin daha çok sahiplendiği, daha çok Vatandaşların çözümü noktasında sesini yükselttiği bir dönem olacak. Bunun içinde kongre süreçlerimizin hızlı bir bicide devam edip bitmesi gerekiyor. Birçok farklı yerde görev alacak. Bu Şubat sonuna kadar toparlanmış olacak. 2023 Vizyonu koymuştuk. 2023 Yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. 2024 yılında Mahalli İdareler seçimi olacak. Kongrelerden sonra yenilenme ve büyük bir heyecan olacak. Bu dönemde ilçe kongrelerinden önce Genel Merkezi İl Başkanları ile konuştu. İL Başkanlığına adayım. Bu güzel süreç daha da taçlanarak devam edecek” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.