Tekirdağ Manşet Gazetesi

2020 Nefes Kredisi Üyelerimize Hayırlı Olsun

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, koronavirüs pandemisinden etkilenen Tekirdağ’daki cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler için bugünden itibaren TOBB Nefes Kredisi’nin devreye alındığını bildirdi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin, pandeminin başladığı günden itibaren finansmana ulaşmada büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Günay, “Özellikle cirosu küçük işletmelerimiz finans bulmakta zorluk yaşıyordu. Nefes Kredisi ile bu zorluklar bir nebze olsun giderilecek.” dedi.

Hayata geçirilen Nefes Kredisi’yle ilgili bilgiler veren Başkan Günay şu bilgileri verdi: “Salgın sonrası küresel ekonomi yeni bir hal alacak. İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak. İşte bu bilinçle, bu işi bir seferberlik gibi gördük ve salgının ilk gününden beri gece gündüz demeden çalışıyoruz. İşletmelerimizin en büyük sorunu olan finansmanda üst kuruluşumuz olan TOBB ve 365 Oda ve Borsa olarak, elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Tüm kaynaklarımızı üyelerimizin emrine veriyoruz. Finansman ihtiyacına cevap verebilmek adına TOBB Nefes Kredisi’ni bugün itibariyle yeniden devreye alıyoruz. Bu projeyle inşallah istihdamın, üretimin öncüsü küçük işletmelerimizi rahatlatacağız.
Nefes Kredisi’ne 25 milyonun altındaki işletmeler, bu krediye başvuracaklar. Üyelerimiz Odamızdan alacakları Faaliyet Belgeleri ile (Üyelerimiz belgelerini Odamıza gelmeden online olarak alabilirler) Denizbank Şubeleri’ne başvurabilecekler. Üyelerimizin almış oldukları faaliyet belgelerinde ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir’ ibaresi bulunması gerekiyor. Yıllık faizi 7.5 oranında belirlenen kredinin 2020’de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacak. Geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacak. Kredi’de limitler, 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmelere azami 50.000 TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmelere azami 100.000 TL olarak belirlenmiştir.
Kredinin yüzde 80’i Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak. Toplamda 6 milyar TL kaynak yaratılarak, 40 bin KOBİ’ye ulaşılması hedefleniyor. 2 hafta sonra kamu bankalarının da projeye katılımı bekleniyor.” dedi.
Nefes Kredisi için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Başkan Cengiz Günay sözlerine şöyle devam etti: “Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayretiyle, TOBB ve 365 oda ve borsanın tüm kaynaklarını, üyelerinin bir an önce kullanabilmesi için yapılan çalışmalar sonuçlanmıştır. Odalar olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde de gücünü aldığımız üyelerimize destek olmak için TOBB öncülüğünde Odamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Bu kararı alan başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu zorlu süreçte KOBİ’lerin yanında olarak kampanyaya destek veren Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e, Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik ve Denizbank Şube Müdürleri ile çalışanlarına da teşekkür ediyorum, üyelerimize hayırlı olsun.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.